این مقاله را به اشتراک بگذارید
چهار سال پس از اولین حضور خود در جام جهانی، فناوری کمک داور ویدیویی در قطر بازگشت.
VAR در جام جهانی در پنج سال گذشته به بخشی جدایی ناپذیر از فوتبال تبدیل شده است و در اکثر لیگ های بزرگ و همچنین مسابقات اروپایی مانند لیگ قهرمانان و لیگ اروپا استفاده می شود. حضور آن در روسیه 2018 احساس شد زیرا تعداد پنالتی ها از 13 در جام جهانی قبلی به رکورد 29 رسید.
فیفا تأیید کرد که VAR و فناوری آفساید نیمه خودکار در جام جهانی 2022 قطر مورد استفاده قرار خواهند گرفت. و طولی نکشید که درام داخل زمین در این مسابقات آغاز شد و اولین تصمیم بحث برانگیز در عرض سه دقیقه گرفته شد.
VAR در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر؛ انر والنسیا زمانی که اکوادور را با ضربه سر مقابل قطر میزبان به ثمر رساند، فکر می کرد سریعترین گل ابتدایی جام جهانی را به ثمر رسانده است.
با این حال، اجازه داده نشد – بلافاصله مشخص نشد که چرا این بازی منتفی شد، اما به زودی مشخص شد که پای مایکل استرادا در موقعیت آفساید قرار دارد.
آلن شیرر، مهاجم سابق تیم ملی انگلیس در بیبیسی گفت: «فکر نمیکنم کسی در دنیا این فیلم را تماشا کند که فکر کند این آفساید است.
روز دوشنبه 21 نوامبر جنجالی به وجود آمد زیرا هری مگوایر، مدافع میانی انگلیس فکر می کرد که از روی ضربه ایستگاهی مقابل ایران خطا شده است. داور برای بررسی فیلم به سمت مانیتور رفت اما تصمیم گرفت که پنالتی نبوده است.
به طور گیج کننده ای در روز سه شنبه 22 نوامبر، لئاندرو پاردس از آرژانتین به شیوه ای مشابه در برابر عربستان سعودی خطا شد، اما مسلماً نرم تر از حادثه مگوایر به نظر می رسید. با این حال، این یکی پس از بررسی توسط داور دریافت شد (و توسط لیونل مسی تبدیل به گل شد).
در همان مسابقه چندین آفساید نیمه خودکار وجود داشت که پس از اینکه مسی با پنالتی به آرژانتین برتری داد، فرصتی برای افزایش برتری خود را از آرژانتین دریغ نکرد. مسی در جام جهانی با رقیب بزرگش کریستیانو رونالدو برابری کرد و به هفت گل رسید. آرژانتین در این دیدار با نتیجه 2-1 شکست خورد.
در آخرین دقیقه وقت اضافه در تساوی 0-0 دانمارک مقابل تونس، یاسین ماریا در حالی که در حال دفع کرنر بود، توپ را در محوطه جریمه کنترل می کرد، اما داور سزار آرتورو راموس پس از بررسی تصمیم گرفت که دانمارک یک ضربه نقطه ای اعلام نکند. فیلم روی مانیتور
فن آوری آفساید نیمه اتوماتیک چیست؟

فیفا استفاده از “فناوری آفساید ردیابی اندام” را در جام جهانی تایید کرده است که امیدوار است روند تصمیم گیری در مورد آفساید را تسریع کند و وضوح بیشتری را به هواداران ارائه دهد.
این فناوری چندین سال در حال آزمایش بوده است و در اوایل جام جهانی باشگاه ها در اوایل سال 2022 مورد استفاده قرار گرفت. فناوری جدید با استفاده از 12 دوربین ردیابی در اطراف استادیوم برای ردیابی توپ و همچنین نقاط داده هر بازیکن و یک سنسور در داخل آن کار می کند. توپی که داده ها را 500 بار در ثانیه به اتاق عمل ویدئویی ارسال می کند.
هنگامی که یک بازیکن توپ را در موقعیت آفساید دریافت می کند، به مقامات مسابقه ویدیویی به طور خودکار هشدار داده می شود. قبل از اینکه به داور داخل زمین بگوید، تیم VAR به صورت دستی تصمیم را بررسی می کند، فرآیندی که به گفته فیفا، “در عرض چند ثانیه اتفاق می افتد و به این معنی است که می توان تصمیمات آفساید را سریعتر و دقیق تر گرفت.”
تماس آفساید سپس به یک انیمیشن سه بعدی تبدیل می شود و روی صفحه نمایش های اطراف استادیوم نمایش داده می شود و همچنین برای پخش کنندگان در دسترس قرار می گیرد. گزارش شده است که تصمیمات آفساید تنها زمانی باید بیشتر از میانگین 25 ثانیه طول بکشد که شامل چندین عنصر باشد.
واکنش به VAR در جام جهانی 2018 چه بود؟
افزایش شدید ضربات پنالتی یکی از نکات مهم در مورد VAR در جام جهانی گذشته بود.
در روز سوم مسابقات پنج پنالتی در طول چهار بازی انجام شد. فرانسه نیز در فینال با برخورد توپ به بازوی ایوان پریشیچ یک پنالتی دریافت کرد که با واکنش های متفاوتی همراه شد.
زلاتکو دالیچ، سرمربی کرواسی از این تماس تحت تاثیر قرار نگرفت و گفت: “در فینال جام جهانی چنین پنالتی نمی گیرید.”
داور نستور پیتانا بررسی VAR را در فینال جام جهانی 2018 نشان داد داور نستور پیتانا بررسی VAR را در فینال جام جهانی 2018 نشان داد.
داور مسابقه نستور پیتانا به بررسی VAR در فینال جام جهانی 2018 اشاره می کند.
خوزه فونته، مدافع پرتغال نیز پس از دریافت پنالتی دیرهنگام پرتغال برای هندبال مقابل ایران، استفاده از VAR را “غیرقابل قبول” توصیف کرد.
فیفا اعلام کرد که VAR در 99.3 درصد از تصمیمات داوری صحیح بوده است.
در مورد VAR چه گفته شده است؟
جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا: «در جام جهانی فوتبال در سال 2018، فیفا گامی شجاعانه برای استفاده از فناوری VAR در بزرگترین صحنه جهان برداشت و ثابت کرده است که این موفقیت غیرقابل انکار است. فناوری آفساید نیمه خودکار، تکامل سیستم های VAR است که در سراسر جهان پیاده سازی شده است.
این فناوری نقطه اوج سه سال تحقیق و آزمایش اختصاصی برای ارائه بهترین ها برای تیم ها، بازیکنان و هوادارانی است که اواخر امسال به قطر می روند، و فیفا به این کار افتخار می کند، زیرا ما مشتاقانه منتظریم جهان با مشاهده مزایای فناوری آفساید نیمه خودکار در جام جهانی 2022. فیفا متعهد به استفاده از فناوری برای بهبود بازی فوتبال در همه سطوح است و استفاده از فناوری آفساید نیمه خودکار در جام جهانی فوتبال در سال 2022 واضح ترین شواهد ممکن.»
پیرلوئیجی کولینا، رئیس کمیته داوران فیفا: “تست یک موفقیت بزرگ بوده است و ما بسیار مطمئن هستیم که در قطر، ابزار حمایتی بسیار ارزشمندی خواهیم داشت تا به داوران و کمک داوران کمک کنیم تا بهترین و صحیح ترین تصمیم را بگیرند. زمین بازی من می دانم که کسی آن را “ربات آفساید” نامیده است. این نیست داوران و کمک داوران همچنان مسئول تصمیم گیری در زمین بازی هستند.»
منبع : www.eurosport.com